Onderwerpen

Blik op Werk

Blik op werk is een onafhankelijk kwaliteits- en kennisinstituut voor de arbeids- en re-integratiemarkt.

Blik op werk geef o.a. een keurmerk uit aan partijen die re-integratiediensten (bijv. scholing, verzuimbegeleiding, loopbaanoriëntatie) verlenen voor het UWV, gemeenten en bedrijven. Het keurmerk representeert een kwaliteitsoordeel getoetst door een onafhankelijke externe auditinstelling. CheQ is gevraagd te ondersteunen om de waarde voor de audit voor keurmerkleden van Blik op Werk te vergroten.

De opdracht: witness audits

De keurmerkleden van Blik Op Werk worden jaarlijks geaudit door een onafhankelijke auditinstelling. Deze audit vormt een belangrijk onderdeel van het toezicht op de kwaliteit van Blik op Werk keurmerkleden. Daarom is het van groot belang dat de audits kwalitatief hoogwaardig worden uitgevoerd (conform keurmerkeisen) en leden waardevolle feedback ontvangen om hun dienstverlening te verbeteren.

Om dit te realiseren gaat CheQ voor Blik Op Werk witnessaudits uitvoeren: de onafhankelijke auditinstelling wordt door CheQ getoetst en geanalyseerd. De inzichten uit de witnessaudit worden teruggekoppeld aan de auditor en aan Blik op Werk. Door middel van de witnessaudit kan de kwaliteit van de audit ontwikkeld worden en blijft de toegevoegde waarde van de audit voor keurmerkleden gewaarborgd.